Alternatyvios istorijos įdomybių konspektas

5 pražūtingiausi žmogaus veiklos scenarijai

Per 6 mln metų iš beždžionės susiformavo šiuolaikinis žmogus. Šis kelias buvo pilnas katastrofų ir mirčių. Pavojingi plėšrūnai, pasikartojančios sausros, ledynmečiai, klimato pasikeitimai, net Žemės susidūrimas su asteroidais. Visos jos vis sumažindavo žmonių skaitlingumą. Bet nedaugelis likusiųjų kažkaip sugebėdavo išgyventi ir sukurti dabartinę visuomenę.
Dėl to atrodo mažai tikėtina, kad per artimiausius 100 metų kokie nors gamtos reiškiniai sugebėtų susidoroti su žmonija. Tačiau dar yra pavojai, kuriuos sukuria žmonės patys sau – taip vadinamos atropogeninės (ekologinės) katastrofos…

Ukrainos Pripetės miestas  ar Japonijos Fukušima  gali parodyti kaip kartais atsitinka neįtikėtinai baisios katastrofos dėl žmogaus veiklos padarinių ir daugeliui šimtų metų į priekį. Ar gali žmonija iššaukti dar didesnes katastrofas, sugebančias sunaikinti žmoniją?
#05, #04, #03, #02, #01 scenarijuose pražūtingiausios žmogaus veiklos.

Žr. kitus šios serijos straipsnius.
10 Ways to End the World 2011

2013-01-16 - Posted by | Klimatas, priešistorė, Žmogaus evoliucija, Žmonijos pavojai | , ,

2 Komentaras »

  1. Sakyčiau, jau laikas būtų žinoti, kad Č.Darvino evoliucijos teorija yra mokslo atmesta. Gaila, kad iš mokyklų programų ji nepašalinta ir oficialiai jos dar tebesilaikoma. Siūlau pasidomėti biofizikų darbais, taip pat yra straipsnių apie ląstelės sandaros tyrinėjimus ir mokslininkų padarytas išvadas, kuriose pabrėžiama: tikimybė kad atrankos būdu per milijardus metų susiformuos ląstelė – praktiškai lygi nuliui. Dar įdomesni yra fizikų darbai, kuriuose aprašydami dalelių savybes, jie įžvelgia Kūrėjo veikimą.

    Komentaras sukūrė Gvidas | 2016-04-28 | Atsakyti

    • Valio tokiems komentarams. Kadangi tai konspektas, todėl netaisysiu. Mokslas juda į priekį ir remdamasis papildomais faktais, kartais iš kitų mokslo sričių, dažnai keičia anksčiau nusistovėjusius teiginius ar pažiūras. Pageidautina tokius dalykus išdėstyti smulkiau su šaltinių nurodymu. Tuomet galima būtų įterpti straipsnį į šią svetainę.

      Komentaras sukūrė valdas | 2016-04-29 | Atsakyti


Parašykite komentarą