Alternatyvios istorijos įdomybių konspektas

Gopeikli Tepe

Milijonai žmonių įsitikinę, kad senovėje lankėsi nežemiškos civilizacijos. Nejaugi tai tiesa ir ateiviai įtakojo mūsų istoriją ?
Viena iš galimų įrodymų yra nepaaiškinami senovės statiniai, kurie gali būti nežemiškos veiklos padariniai.
Kas tai buvo ? Kodėl atvyko ? Ką paliko ? Kur išnyko ? Ar sugrįš ?

kolonosTurkijos  pietryčiuose, 800 km nuo sostinės Stambulo  yra miestas Šanlyurfa. Čia 1994 metais ant plokščiakalnio vietinis piemuo surado neįprastą styrojantį iš žemės akmenį. Nukasęs žemes jis aptiko beveik 6 m aukščio apie 15 tonų koloną su kruopščiai nugludintais kraštais. Centre buvo ornamentas su neaiškiu žvėrimi. Išaiškėjo kad tai talentingų senovės akmendirbių kūrinys. Taip buvo atrastas Gopeikli Tepe kompleksas.
Radiometrinė  analizė nustatė amžių: 9 tūkst.m.pr.m.e. Tai senesnis už visus iki šiol žinomus seniausius civilizacijos kompleksus. Gigantiškos megalitinės žiedinės konstrukcijos. Tai iššūkis istorijos mokslui nes siekia paskutinio ledynmečio eros pabaigą.
Gobekli_Tepe_UrfaYra nuomonių kad kompleksas susijęs su tvanu, nes išskaptuoti ant kolonų gyvūnai gali simbolizuoti tvano legendų gyvūnus. Ir kaip tik netoli yra Ararato  kalnas, kuriame pagal legendą buvo pastatytas Nojaus laivas. Bet kas privertė užkasti kompleksą 6 m storumo žemėmis? Gal buvo planuota grįžti ir atsikasti ?

Ar mįslingi mitai bus patvirtinti realiais faktais ? Ar padės šis kompleksas pakeisti nuomonę apie ankstyvąją žmonijos istoriją – parodys ateitis.

daugiau apie megalitus
Megalitas vikipedijoje
History Channel: Загадки истории. Необъяснимые постройки (2011)

2013-03-13 - Posted by | Ledynmečiai, Mitologija, priešistorė, Turkija | , , , ,

Kol kas komentarų nėra.

Parašykite komentarą