Alternatyvios istorijos įdomybių konspektas

Saksajuaman ir Virakoča

Kam reikėjo statyti įvairiose pasaulio vietose gigantiškus statinius ? Kodėl jie panašūs tai gal būt susiję tarpusavyje ?
Gal atsakymus gali pateikti dar vienas senovės kompleksas Peru  Andų  kalnuose. Čia Inkai  suformavo savo imperiją – Kuską. Miestas sėkmingai gyvavo, kol neatėjo Ispanų konkistadorai.
Pleine_résolutionVirš Kusko, 3700 m aukštyje randasi tvirtovė Saksajuaman,  kuri statyta iki Inkų viešpatavimo. Pagal staybos braižą matosi, kasd Inkai ant viršaus pastatė savo darinį. Bet kas ir kaip pastatė žemutinius megalitus ? Tokie klojiniai vėlesniais saksajuaman1laikias niekur nesutinkami ir dabar dar nepakartojami. Legendos sako kad tuo metu viešpatavo Kilki kultūros žmonės, kuriuos valdė nusileidęs iš dangaus dievas.
ViracochaIki dabar išsaugotos legendos apie dievą Virakoča, kuris atėjo pas pietų Amerikos žmones ir palaimino bei atnešė didžiąją išmintį. Jis buvo daug aukštesnis už žmones, blyškios odos spalvos ir su šviesiais plaukais. Nejaugi jis ištikrųjų egzistavo ir buvo ateivis iš kito pasauliio ? Tik taip galima būtų paaiškinti megalitinių statinių atsiradimą. Kaip kitaip būtų atitempti tokie sunkūs akmeniniai blokai iš akmens skaldyklų ir išdėlioti praktiškai amžini statiniai. Dar reikia įvertinti kokia marmuro  sudėtis ir su kuo galima jį apdoroti. Dabar yra panaudojamas deimantas. O kaip paaiškinti senovės sąlygoms ? Ir kodėl atrodo kad jie buvo išlyditi iki plastino būvio ? Į tarpą net popieriaus lapą neįsprausi – taip tiksliai suformuoti ir visi skirtingų dydžių bei konfiguracijų, lyg iš plastelino būtų pagaminti.
Viena iš legendų sako, kad ši metodika buvo padovanota stebuklingo paukščio, kuris atnešė savo snape medžiagą, sugebančią lyditi akmenį. Ir pavadinimas Saksajuaman išvertus yra erelis. Tai išeina kad tai vietovei darė įtaką kokie tai žmonės-paukščiai. Ar ne tik tai buvo ateivių skraidymo aparatai. O be to vietiniai juos vadindavo kosminiais broliais. (Majų indėnai vieninteliai, kurie paliko rašytinius šaltinius apie ateivius ir jų planus). Tai gal tos megalitinės platformos reikalingos nusileidimo aikštelėms ? Juk kažką panašaus randam ir kitų pasaulio vietų priešistoriniuose kompleksuose.

daugiau apie megalitus
Megalitas vikipedijoje
History Channel: Загадки истории. Необъяснимые постройки (2011)

2013-03-14 - Posted by | Andų civilizacija, Indėnai, Inkai, Majai | , , , , ,

Kol kas komentarų nėra.

Parašykite komentarą