Alternatyvios istorijos įdomybių konspektas

Armėnijos Zorats Karer

Armėnija. 250 km į pietryčius nuo Jerevano,  Siunicho regione yra Sisiano  miestas. Šalia randasi plokščiakalnis, pusės km ilgyje nusėtas šimtais iki 50 t. Zorats_Karersvorio senovės akmenimis. Tai Zorats Karer kompleksas kurį vadina armėniškuoju Stounhendžu ir yra 7,5 tūkst. metų senumo – senesnis už angliškąjį analogą 4,5 tūkst. metų. Jo sudėtyje priskaičiuojama 203 bazaltinių  plokščių. Centre akmenys surikiuoti koncentriškais ratais, kas būdinga šimtams analogų, randamų visoje Europoje. Vis tik neaišku kokiems tikslams jie buvo statomi. Šiuolaikiniai archeologai neprieina prie vieningos nuomonės kas tuomet gyveno šiose vietose ir statė tokius masyvius statinius. Tiktai galima numanyti kad jie kažkaip buvo susiję su astronomija ir padėjo žmonėms gauti žinias apie žvaigždes, buvo analogais šiuolaikinėms observatorijoms .
2010 metų rugsėjo mėn. Oksfordo universitetas  organizavo čia ekspediciją nes Zorats Karer principialiai skiriasi nuo analogiškų paminklų Europoje tuo, kad 85 akmenyse įvairiais kampais yra pragręžtos kiaurymės į naktinį dangų arba į Zorats_KarerKiaurymesZorats_KarerPertogl1Zorats_KarerPertogl2horizontą.  Panašu kad akmenų išdėstymas primena Gulbės žvaigždyną, kuris minimas armėnų mitologijoje kaip perėjimo į dangaus karalystę vieta, iš kur atėjo žmonės ir kur nueis po mirties.
Graikai, kiniečiai ir kitos tautos senovėje tikėjo Gulbės žvaigždyno ypatinga mistine jėga. Bet šiandien Zorats Karer aknemyno kiaurymės nenukreiptos į Gulbės žvaigždyną. Kai kurie tyrėjai aiškina kad tokioje senovėje Žemės ašis buvo kitur. Tuo labiau jau neginčijamai nustatyta, kad Žemės ašis svyruoja kas 26 tūkst. metų. O ir įvairūs kataklizmai keičia planetos dinamiką. Kas jei tokios senosios observatorijos skirtos apskaičiuoti pasikartojančių kataklizmų laikui ? Ir dar čia randami petroglifai gal  saugo nežemiškų civilizacijų paslaptis ? Juk jie daug senesni negu statiniai. Pažiūrėkite kokie čia atvaizduoti panašūs į ateivius žmonės, su kokiomis akimis ir šalmais. Tai ar negalėjo Zorats Karer būti nusileidimo aikštele ar portalu į kitą pasaulį ? Gal ir vėlesniais istorijos periodais kas tai panašaus su ateiviais buvo ?

daugiau apie megalitus
Megalitas vikipedijoje
History Channel: Загадки истории. Необъяснимые постройки (2011)

2013-03-16 - Posted by | Mitologija, priešistorė | , , , , , ,

Komentarų: 1 »

  1. […] Armėnijos Zorats Karer […]

    Atgalinis pranešimas sukūrė modeirmode tinklaraštis | 2015-03-15 | Atsakyti


Parašykite komentarą